کد خبر 34017
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۸۹ - ۰۰:۱۷

رئيس مرکز تحقيقات راهبردي دفاعي تأکيد کرد که ما در جنگ تمام عيار بدون شليک توپ و بوي باروت قرار داريم.<BR>

به گزارش مشرق، دريابان علي شمخاني در همايش سراسري CNS/ATM اظهار داشت: ما در يک جنگ تمام عيار قرار داريم که مرتب از ما کشته مي گيرد، ولي ما تشييع نمي کنيم و جنگي نيز با موجوديت علمي ما وجود دارد که در جهت محدود کردن ماست.
وي افزود: موجوديت علمي، فرهنگي و اقتصادي ما مورد تهاجم قرار دارد و موجوديت ژئوپلتيک مان نيز جزوي از صحنه نبرد است.
وي در ادامه اظهار داشت: جهان در تعريف مفاهيم مثل تعريف قدرت در يک دگرگوني دايم به سر مي برد و ملتي مي تواند در شکار فرصت ها در صدر قرار بگيرد که واقعيت دگرگوني را بشناسد، نوع آن را تشخيص دهد و راه هماهنگي با آن را پيدا کند.
وي با بيان اين که امنيت در تعريف خود بيشتر سخت افزارانه است، خاطرنشان کرد: امنيت فراتر از قدرت نظامي همه مؤلفه هاي امنيت ديگر مانند امنيت سياسي، اقتصادي و فرهنگي را دربر مي گيرد و چنانچه اينها هم افزايي پيدا کنند، مي توانند کارکرد مثبت داشته باشند.
به گزارش ايسنا، شمخاني در ادامه با طرح اين سؤال که جهان آينده را چه عواملي سامان خواهد داد؟ ادامه داد: چهار پيشران عمده وجود دارد، جهاني سازي، نابرابري جهاني، فن آوري نوآورانه و تغييرات محيطي و اقليمي که مقوله CNS/ATM متأثر از دو پيشران عمده که يکي تکنولوژي و فن آوري نوآورانه و ديگري جهاني سازي است، مي باشد که اگر پيامدهاي اينها به درستي شکار نشود، روي مسايل اقليمي و پيراموني مؤثر خواهد بود.
رئيس مرکز تحقيقات راهبردي دفاعي خاطرنشان کرد: فن آوري در دوره هاي مختلف جنگ ها نقش کليدي در راهبردها و تاکتيک ها داشته و دارد و در عرصه اي که فرهنگ ها به هم پيوند مي خورند و مردم جهان نگاه واحدي نسبت به جهان پيدا مي کنند، اين موضوع تأثير بيشتري خواهد داشت.
وي ادامه داد: امروز موضوع دفاع و امنيت بالاخص دفاع يک موضوع چهارسطحي است که زمين، دريا، هوا و فضا را شامل مي شود که دو مورد از اينها يعني هوا و فضا ازCNS/ATM تأثير مي گيرد و متقابلا روي زمين را تأثير مي گذارد و قدرت در بخش نظامي متأثر از هوا يعني آسمان و فضا يعني جو و ماوراي جو است.
شمخاني با تأکيد بر اين که قدرت هوايي يکي از ارکان اصلي قدرت فرامنطقه اي است، افزود: ايران کشوري است که داراي مناطق حساس فراواني مي باشد، وقتي بهCNS/ATM نگاه مي کنيم براي ما محدوديت يا فرصت ايجاد مي کند. کشور ما در خاورميانه قرار دارد و خاورميانه ملتهب ترين جغرافياي جهان است و امروز 15 پايگاه هوايي بيگانه از مصر تا خليج فارس قرار گرفته است.
شمخاني با بيان اين که نبايد تنها به دنبال وسايل پرنده با سرنشين باشيم، افزود: وسايل پرنده بدون سرنشين يک قابليت محوري براي ماست و در طراحي ها بايد اين موضوع را فراتر از وسايل هواپيمايي کشوري درنظر بگيريم.
وي افزود: CNS/ATM اتوماسيون کردن موضوع کنترل، نظارت و ارتباطات در ترافيک هوايي است که به دنبال به حداقل رساندن نقش انسان در اين موضوعات است.
رئيس مرکز تحقيقات راهبردي دفاعي با بيان اين سؤال که نقطه بهينه ايمني در طرح CNS/ATM کجاست؟ خاطرنشان کرد: بايد اين نقطه را احصا کنيم و بدانيم که اين نقطه يا در زمان هاي مختلف، يکسان است يا نه؟
شمخاني در بخش ديگري از سخنانش گفت: چشم انداز به ما مي گويد که بايد در موقعيت اول منطقه قرار بگيريم و ديروز(روزسه شنبه) نيز نقشه جامع علمي کشور پرده برداري شد، جمعيت جوان تحصيلکرده با همه نارضايتي هايش يک امتياز است که مي تواند حلال بسياري از مشکلات باشد. ما پايه گذار قدرت فضايي در کشور هستيم و در سال 80 به اين نقطه رسيديم که بايد در فضا حضور پيدا کنيم و با مقدورات خودمان نيز حضور پيدا کرديم.
وي با بيان اين که قدرت هواپايه، شرايط کشور، محيط پيراموني و حضور نيروهاي فرامنطقه اي در موردنقطه بهينه امنيت، اهميت دارد، افزود: درست است دشمن در اين فضا از ما پيشتاز است و به دليل سرمايه گذاري هاي بيشتر از نظر کمي پرقدرت تر است، ولي به ميزاني که به آن اتکا دارد نيز آسيب پذير است.
رئيس مرکز تحقيقات راهبردي دفاعي تأکيد کرد: در موضوع CNS/ATM بخش لشکري و کشوري در سه وضعيت عادي، بحراني و جنگ نبايد به اختلاف يا سهم خواهي سازماني کشيده شود، چرا که ما براي استفاده از اين فرصت با توجه به موقعيت مان آسيب پذير هستيم.
وي خاطرنشان کرد: بايد غافلگيري را در بخش نظامي به شکل نرم افزارانه طراحي کنيم و ميزان توان پاسخگويي به هر ضربه را به نقطه مطلوب برسانيم.
گفتني است؛ همايش سراسري ارتباطات ناوبري نظارت و مديريت ترافيک هوايي ( CNS/ATM) روز چهارشنبه در دانشگاه هوايي شهيد ستاري ارتش برگزار شد.


 


 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس